מתכון ללחם טחינה ללא גלוטן 

 היום (11/5) הוא יום "אכול מה שבא לך" הבינלאומי. (באמת! ולכבוד היום החגיגי הזה, אנחנו מצרפים מתכון בריא ומזין במיוחד ללחם טחינה ללא גלוטן (וטבעוני כמובן)! כי זה מה שבא לגוף שלכם 

 

נתחיל מלהדליק תנור על 180 מעלות.

בקערית נערבב 2 כפות צ’יה עם שליש כוס מים ונניח בצד לשתי דקות.

 

בקערה נערבב:

כפית אבקת אפייה, חצי כפית סודה לשתייה, כפית מלח, וכוס של קמח עדשים כתומות.

מוסיפים כף חומץ, 6 כפות טחינה שקד תבור, 2 כפות סילאן שקד תבור, ושליש כוס מים, יחד עם תערובת הצ'יה והמים שהנחנו בצד מקודם.

מערבבים היטב, ומיד כשהבלילה סמיכה ואחידה, מעבירים לתבנית קטנה, אפשר לקשט בגרעינים או שומשום - ומכניסים לתנור.

אופים במשך 40 דקות, עד שהלחם נראה תפוח וקצת סדוק.

מוציאים את הלחם מהתבנית, שיכול לנשום, ונותנים לו להתקרר לפחות שעתיים, ואז פורסים.

בתיאבון!

phone
waze
back to top