העולש הוא צמח מהיר צמיחה הגדל באזורים רבים בעולם.צמח חד-שנתי בעל שושנת עלים בצבע ירוק כהה הגדלים בחודשי החורף, שעליו משמשים למאכל. בתקופת הצנע, העולש שימש בישראל להכנת קפה. בארצות מסויימות העולש מהווה גם תבלין נפוץ.
סיבי העולש הם סיבים תזונתיים מסיסים במים מסוג אינולין, שהרכבם הכימי מאפשר יצירת ממתיק מספק וסירופי, שהאינדקס הגליקמי שלו נמוך, כלומר, הוא מעלה פחות את רמות הסוכר בדם, ושומר על תחושת שובע בצורה מאוזנת ובריאה יותר. האינולין, התרכובת המשמעותית ביותר בסיבי העולש,אוצרת סגולות בריאותיות לא מעטות, בעיקר בכל מה שקשור לשיפור פעילות העיכול. הודות לאינולין ביכולתו של העולש להביא לשיכוך והקלה בבעיות מעיים ועיכול, כגון ריפלוקס, קלקול קיבה וצרבת, כשהוא מוריד את רמת החומציות בגוף. האינולין מתפקד גם כפרוביוטיקה, המסייעת לחיידקים הטובים שבמעי הגס.
חשוב לציין שככל סיב תזונתי אחר, יש לצרוך כמות מאוזנת של סירופ העולש, משום שהוא ממריץ את פעילות המעיים (לטוב ולרע...) כמות מומלצת תהיה 30-40 גרם ביום, (לא יותר מ-6 כפיות ביום).
בסירופ העולש מומלץ להשתמש כממתיק במקום דבש - בתה או בקפה, כממתיק למאפים, על לחם או על הפנקייק, או לערבב ביוגורט או בשייק. אפשר וחשוב לאכול מאכלים מתוקים ולשמור על גוף בריא ועל תזונה מלאה וטובה!