מתכון משגע ללחם מחמצת קקאו! טבעוני, בריא ומיוחד
באדיבות הגולשת מיכל עימנואל
לשקול בקערת מיקסר:
263 גר' מחמצת
470 גר' מי ברז
26 גר' סילאן
3 גרם שמרים יבשים (לא חובה אבל רצוי בימים קרירים)
720 גר' קמח (קמח לחם או קמח מלא או שילוב, רצוי לא יותר מ-75% קמח מלא)
30 גר' אבקת קקאו איכותית.
ללוש במיקסר על מהירות נמוכה חמש דקות. להניח ל-2 דקות.
להוסיף 20 גר' מלח אטלנטי ו-20 גר' פולי קקאו גרוסים, וללוש במהירות 2 עוד חמש דקות. להניח לשעה בחוץ או לילה במקרר.
אם מוציאים מהמקרר להניח בחוץ עד שיתחמם לטמ"פ החדר, אם לא אז ישר להתחיל בקיפולים:
על משטח מקומח קלות לשטח למלבן ולמתוח כל פינה למרכז. לכדרר ולהניח מכוסה לעשרים דקות. לחזור על הקיפול והמנוחה 4 פעמים.
ליצור את הככרות בעיצוב הסופי על תבנית ולחרוץ את החלק העליון. לחמם תנור ל-250 מעלות עם תבנית מים חמים בתחתית. כשהתנור חם והככרות קצת נחו, לאפות בחום של 250 מעלות כ-15 דקות ואז להנמיך ל-200 ולאפות עוד כ-20 דקות עד שמשמיע צליל חלול בתחתית. לצנן לחלוטין לפני שפורסים