הפאד תאי, שפרץ לארצנו לפני זמן לא רב, הפך למנה פופולארית ואהודה במיוחד, ובצדק; הטעמים החריפים וניחוחות המטבח האסייתי, יש בהם כדי לעורר תיאבון רדום בכל גבר, אישה וילד. הפאד תאי לאו דווקא מכיל בשר, והגרסה הטבעונית שלו מוצלחת לא פחות מהבשרית!
אז מה אנחנו צריכים?
2 כפות שמן זית שקד תבור
250 גר׳ טופו חתוך לרצועות
300 גרם אטריות אורז/ נודלס
שלוש כפות סילאן שקד תבור
2 כפות מים שקד תבור (סתם)
כפית גדושה חמאת בוטנים שקד תבור
½ כוס בצל ירוק פרוס
1 כוס נבטי שעועית
1 כף מיץ ליים/ לימון
תבלין צ'ילי (חריף ככל הניתן)
פלפל שחור ומלח
שומשום ועלי כוסברה טריים לקישוט
איך מכינים?
משרים את אטריות האורז במים חמים למשך 15 דקות עד שהן גמישות אך לא רכות מאוד
בינתיים מחממים מחבת משומנת, ומקפיצים את הטופו בלבד למשך 3 דקות עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הירקות, ושתי דקות אחר כך את כל הרכיבים הנוזליים שבמתכון. מערבבים היטב ומנמיכים את האש.
מוסיפים את האטריות וממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהן סופגות את רוב הנוזלים אליהן. הופכים את המחבת לתוך קערה, ומפזרים מעל שומשום בנדיבות, ואת עלי הכוסברה היפים.
בתיאבון!