הערך התזונתי של סילאן טבעי
סילאן טבעי ללא סוכר או חומרים משמרים של שקד תבור, עם מאה אחוז תמרים איכותיים ממוצים ומרוכזים, הוא עוד מוצר בריאות שלנו הנחשב כבעל ערך תזונתי מאוד גבוה בהיותו עשיר בסיבי תזונה, נוגדי חמצון ומינרלים. זאת לצד כמות יחסית נמוכה של קלוריות וסוכרים ההופכת את הסילאן לתחליף מומלץ לסוכר עבור מגוון מזונות ומשקאות.
על סילאן טבעי
את הסילאן הטבעי, המכונה גם דבש תמרים או דובוס, מייצרים ממיצוי מרוכז של תמרים, המופק מבישולם וסחיטתם עד קבלת מעין סירופ בעל מרקם חלק ונוזלי. מקורו של תרכיז זה בארצות כערב כמו לוב ועירק. זהו למעשה ממתיק טבעי ללא תוספת של סוכר או חומרי שימור, בעל טעם נפלא המתאים לשימוש עבור מזונות. בין היתר הוא מעולה להמתקתם של משקאות חמים וקרים, למריחה על לחם, כממתיק ליוגורט מוזלי, וכתוספת לטחינה היוצרת ממרח מתוק. כמו כן הסילאן מעולה לאפייה, לפנקייקים, כרוטב לסלטים ולתבשילים.
ערכים תזונתיים של סילאן טבעי
לסילאן טבעי ערך תזונתי גבוה במיוחד הנובע ממרכיביו השונים:
- ויטמינים - הסילאן עשיר בוויטמינים 1B, ויטמין 2B ובוויטמין 3B, החשובים לאספקת אנרגיה לגוף. זאת בעוד שבממתקים אחרים כמו סוכר אין כמעט ויטמינים.
- מינרלים - הסילאן עשיר במגנזיום, אשלגן וסידן החשובים לחיזוק עצמות וטובים לסובלים מאוסתיאפורוזיס, וכן הם חשובים לאיזון לחץ דם, לשרירים, כלי דם ומערכת העצבים ובמניעת דלקות. בנוסף הסילאן מכיל ברזל המסייע במניעת אנמיה והוא דל בנתרן.
- נוגדי חמצון - בסילאן יש נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים המסייעים בירידת אחוזי שומן בדם ובמניעת יתר כולסטרול רע, וכך תורמים ומגנים מפני בעיות בריאות שונות כמו טרשת עורקים ואוטם בלב.
- סיבים תזונתיים - הסילאן עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים לפעולות עיכול ולסובלים מעצירות. כמו כן הם מגבירים תחושת שובע ומהווים תחליף מעולה לצורך במעט מתוק בדיאטה.
- קלוריות - בסילאן ללא סוכר הקלוריות פחותות כבשלושים אחוזים מאשר בסוכר או דבש ולכן הוא מהווה תחליף המתקה מומלץ, כאשר בכפית אחת של סילאן יש כארבע עשרה קק"ל.
- סוכרים - בסילאן יש כשלושים אחוז פחות סוכרים מאשר בסוכר וכעשרים אחוזים פחות מאשר בדבש, כאשר כפית אחת של סילאן מכילה כשלושה גרם סוכרים טבעיים.
- שומן - במאה גרם סילאן יש כ- 0.4 גרם שומן.