סירופ אגבה אורגני שאנו משווקים הינו ממתקי טבעי שמקורו בצמח אגבה כחולה הגדל במקסיקו בתנאי קרקע ואקלים מאוד ספציפיים. מדובר בצמח ממשפחת האגביים שלמרות דמיונו אינו שייך למשפחת הקקטוסים אלא לצמחי סוקולנט, המאופיינים בעלים בשרניים ורחבים. את האיכויות של צמח זה מכירים בני המקום כבר דורות רבים עוד מתקופת האימפריה האצטקית, ומלבד הכנת סירופ ממתיק הוא משמש בעיקר להכנת משקה הטקילה.
איכויות של סירופ אגבה כחולה
שלא כמו תחליפי סוכר אחרים שלרוב מתיקותם נמוכה, סירופ האגבה מאופיין ברמה מאוד גבוהה של מתיקות, אף יותר מזו של סוכר. ליתר דיוק כפית אחת של אגבה מתוקה פי אחד וחצי מסוכר, והיא מכילה כעשרים קלוריות. למרות מתיקותו, לאגבה ערכים גליקמיים נמוכים ביותר יחסית לממתקים כמו דבש או סוכר, זאת עקב היותו עתיר בסוכרים מסוג פרוקטוז המאפיינים פירות. תכונה זו מובילה לכך שצריכתו מובילה לעלייה יחסית מתונה ואיטית ברמות של הגלוקוז בדם. הסירופ עצמו הינו נוזלי ואין הוא מתגבש בטמפרטורה קרה כמו דבש.
שימוש בסירופ אגבה
השימוש בסירופ אגבה כחולה אורגני שאנו משווקים מתאים למגוון צרכים וקהלים בניהם טבעונים שלא צורכים דבש, אוכלי רו-פוד, חולי סכרת וכל מי שמקפיד על תזונה מופחתת סוכר ובריאה. הסירופ נמס באופן מיידי, נטול טעמי לוואי והוא מתאים להמתקת מגוון מזונות ומשקאות. בין היתר הסירופ מעולה להמתקתם של משקאות חמים וקרים, לשייקים, לדגני בוקר, יוגורט וגרנולה, לאפיה ובישול. חשוב לציין כי כמו כול מוצר מתוק אחר, גם אם הוא טבעי, יש לצורכו באופן מדוד ולא מוגזם.